'Be part of the solution, not of the pollution'

Dat is waar Van der Valk Hotel Gent achter staat. Het is ons doel om de wereld leefbaar te houden voor de huidige en komende generaties. Hierbij maken we bij elke beslissing een afweging van wat de impact is van die beslissing op het milieu. Ook stimuleren we onze gasten om meer bewust om te gaan met het milieu. Dit doen we aan de hand van de ‘Green Option’. Dit is een optie waar gasten die langer dan één nacht overnachten in het hotel voor kunnen kiezen. Concreet wordt er met deze Green Option de tussentijdse kamerschoonmaak overgeslagen. Voor elke gast die voor deze optie kiest, wordt er een boom geplant in Madagaskar met behulp van Go Forest.

Sinds 2022 heeft ons hotel ook de Green Key Gold weten te behalen. Dit is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor bedrijven in de toeristische en vrijetijdssector die binnen het bedrijf rekening houden met milieubescherming. Deze Green Key hebben we gekregen omdat we ons afval tot een minimum beperken, omdat we geen wegwerphanddoekjes, maar herbruikbare handdoekjes gebruiken in de toiletten en ook wordt er in Restaurant Cocotte eigen drinkwater getapt in herbruikbare flessen.

Overigens zijn wij altijd bezig met het verduurzamen van ons hotel aan de hand van duurzame innovaties. Zo is er in elke kamer plafondklimaatregeling aanwezig. Ook doen wij aan regenwaterrecuperatie. Dit is natuurlijk slechts een greep uit al onze duurzame acties.

Bij Van der Valk Hotel Gent zijn we zeer toekomstgericht. We streven naar het continu verbeteren van onze prestaties op het gebied van arbeidsveiligheid, duurzaamheid en milieuzorg. Er is een preventief veiligheidsbeleid zodat er geen enkele ongevallen gebeuren, noch met werknemers, noch met gasten. Dat we duurzaam zijn, wordt op tal van manieren naar voren gebracht. Vooral de Green Key Gold die toegekend is aan ons hotel is hier een toonbeeld van.