Duurzaamheid bij Hotel Gent

''Be part of the solution, not of the pollution.''

Dat is waar Van der Valk Hotel Gent achter staat. De wereld leefbaar houden voor huidige en volgende generaties is erg belangrijk voor ons. Zo weegt het hotel bij elk besluit af wat de impact op het milieu is en stimuleren we iedereen bewust met het milieu om te gaan.

Één van de duurzame oplossingen die Hotel Gent aanbiedt is de zogeheten ''Green Option''. Hierbij stimuleren wij onze gasten die langer dan 1 nacht verblijven om de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Wanneer gasten voor deze Green Option kiezen, planten wij hier als hotel een boom voor terug via GoForest.

Daarnaast hebben wij sinds 2022 ook de Green Key Goud weten te behalen. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Zo proberen wij ons afval tot een minimum te beperken, gebruiken wij geen wegwerphanddoekjes maar herbruikbare handdoekjes in de toiletten en tappen wij in Restaurant Cocotte ons eigen drinkwater in herbruikbare flessen. Dit is slechts een greep uit de dingen die wij ondernemen om zo duurzaam mogelijk met de wereld om te gaan. Meer informatie over onze duurzame ontwikkelingen vind u op onze Green Key pagina.

Duurzame initiatieven