Duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Gent

''Be part of the solution, not of the pollution.''

Dat is waar Van der Valk Hotel Gent achter staat. De wereld leefbaar houden voor huidige en volgende generaties is erg belangrijk voor ons. Zo weegt het hotel bij elk besluit af wat de impact op het milieu is en stimuleren we iedereen bewust met het milieu om te gaan.

Onze duurzame initiatieven

Bij Van der Valk Hotel Gent geloven we dat kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken als het gaat om duurzaamheid. Daarom doen wij er in en rondom Van der Valk Hotel Gent alles aan om optimaal bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk zonder afbreuk aan onze gastvrijheid. We zijn er namelijk van overtuigd dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen naadloos samen kunnen gaan. Wij zijn er trots op dat wij samen met al onze collega’s een verschil kunnen maken! Samen met onze collega’s doen we dit onder andere door:

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

GoForest

U kunt bij Van der Valk Hotel Gent de keuze maken om uw tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan en in ruil hiervoor een boom te planten. Wij werken samen met GoForest, een organisatie met als missie de ontbossing tegen te gaan door het planten van bomen in ontwikkelingsgebieden. Indien u kiest om uw schoonmaak over te slaan, zullen wij in samenwerking met GoForest een boom planten in Madagaskar.

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

E-choppers

Ontdek Gent en omgeving met het leukste duurzame vervoersmiddel: de e-chopper! Deze moderne elektrische scooters zijn de perfecte metgezel voor zowel toeristen als lokale bewoners die op zoek zijn naar een unieke en milieuvriendelijke manier om de stad te ontdekken. Een van de grootste voordelen van de E-choppers is hun milieuvriendelijke karakter. In een tijd waarin duurzaamheid en bewustwording van de ecologische voetafdruk van groot belang zijn, bieden deze elektrische scooters een groen alternatief voor traditioneel gemotoriseerd vervoer. 

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

Gouden Green Key certificering

Van der Valk Hotel Gent heeft sinds 2022 ook het gouden Green Key certificering weten te behalen. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Zo proberen wij ons afval te beperken, geen wegwerphanddoekjes maar herbruikbare handdoekjes in de toiletten te gebruiken en tappen wij ons eigen drinkwater in herbruikbare flessen. Dit is slechts een greep uit de dingen die wij ondernemen om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan.

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

E-bikes

Van der Valk Hotel Gent biedt een opwindende manier aan om de stad te verkennen: de E-bikes. Deze elektrische fietsen bieden gasten en bezoekers de mogelijkheid om Gent te ervaren op een ecologische en gemakkelijke manier, terwijl ze genieten van het adembenemende landschap en de historische bezienswaardigheden. Het is een geweldige manier om je liefde voor het milieu te combineren met het verkennen van de culturele rijkdom van Gent.

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

Lokale MVO initiatieven

Wij zijn altijd bezig met het verduurzamen van het hotel aan de hand van duurzame innovaties. Zo is er in elke kamer plafondklimaatregeling aanwezig. Ook doen wij aan regenwaterrecuperatie. Dit is natuurlijk slechts een greep uit al onze duurzame acties. Bij Van der Valk Hotel Gent zijn we zeer toekomstgericht. We streven naar het continu verbeteren van onze prestaties op het gebied van arbeidsveiligheid, duurzaamheid en milieuzorg. Dat we duurzaam zijn, wordt op tal van manieren naar voren gebracht.

Duurzaam Van der Valk Hotel Gent

Elektrische steps

De elektrische steps bij Van der Valk Hotel Gent zijn ontworpen voor gemak en plezier. Ze zijn lichtgewicht en wendbaar, waardoor ze ideaal zijn voor zowel ervaren steppers als beginners. Met een elektrische aandrijving kunnen zelfs de steilste heuvels van Gent moeiteloos worden beklommen. Kies voor de elektrische steps van Van der Valk Hotel Gent en ervaar Gent op een moderne, energiezuinige en leuke manier.