Fietsroutes Wielerverhaal

Route 1: Van Der Valk Waaierroute richting Terneuzen

De route is 130 km lang en u fiets langs de prachtige Vlaamse natuur. Dit is een sportieve route richting de Nederlandse grens langs het pittoreske dorpje Sint-Martens-Latem. U route start van het Van Der Valk Hotel waar veel fietsparkings beschikbaar zijn en een reuzegroot terras, waar u eerst iets kan drinken voor u aan uw grote fietstocht start.

Route 2: Van Der Valk Polderroute richting Brugge

De route is 135 km lang en u fiets langs de fantastische Polderstreek. Voor uw rit kan u snel een koffie op het terras van het Van Der Valk Hotel aan het Gentse voetbalstadion nemen.  Deze route heeft rustige en verkeersluwe wegen dus ideaal voor een lange duurtraining. Daarnaast is het ook leuk om de streek langs andere wegen te verkennen. 

Route 3: Van der Valk Ronde van Vlaanderen route richting Vlaamse Ardennen

Deze route is 89 km of 103 km. Dit is een sportieve route dat kennismaakt met de Vlaamse wielergeschiedenis. Bij de langere route van 103 km overbrugt u 910 hoogtemeters. De route van 89 km telt 650 hoogtemeters. Tussen en op de hellingen liggen in totaal 17 kasseistroken verspreid. U route start bij het Van der Valk Hotel dat perfect gelegen is aan de buitenzijde van Gent en het is een leuke plaats om zowel richting Oudenaarde te trekken als om na de rit te genieten van een lekker drankje of welverdiende rust.

Route 4: Van der Valk fietsroute Meetjesland

Deze route is 120 km lang. Deze route gaat langs oevers, fabrieken, de haven, verschillende wegen en vooral veel natuur. Met deze route verkent u het Meetjesland en rijdt u langs de geboorteplaats van de Belgische wielrenster Lotte Kopecky. Wist u dat de naam Meetjesland komt van de grachten en kleine hagen die vroeger de gronden afbakenden? Die grachten werden bij het afsteken van de turf rechtgetrokken voor de afvoer van het water en werden in oud-Nederlands ‘meetgoten’ genoemd. Meetjesland, dus. U route start en eindigt bij het Van der Valk Hotel waar u zowel voor als na de rit een verkwikkend drankje kan bestellen om de reserves weer goed aan te vullen.

Daarnaast kan u e-bikes en e-choppers huren in het hotel. De e-bikes hebben een batterij vermogen van 625 Watt op Eco-stand. Wilt u de route kaart afprinten of downloaden dan kan dat via het artikel onderaan.