Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

De ideale uitvalbasis voor een actieve uitstap net buiten de stad Gent. Het is een rustig gelegen natuurreservaat met onder andere prachtige en uitgestrekte gebieden van vochtige graslanden. Dit is een zeer populair natuurreservaat voor vogel liefhebbers, omdat er elk jaar 10 000 vogels trekken naar dit Oost-Vlaamse landschap om te broeden. Opvallend is dat er veel verschillende soorten eenden en ganzen zijn in het park zoals smienten, wintertalingen, slobeenden, Canadese ganzen & brandganzen. 

Het park heeft een oppervlakte van meer dan 220 hectare. Het is een zeer uniek park met veel moerassige gebieden. Hier kan je de ongerepte natuur heel goed bewonderen zowel tijdens een wandeling als met de fiets. Er zijn namelijk enorm veel wandelroutes in het park maar Meerskantpad is één van de mooiste wandelroutes en is ook toegankelijk voor natuurliefhebbers met een rolstoel of met een visuele beperking.

Het ideale vertrekpunt voor uw wandeling is het natuurcentrum Jan Hublé. In het natuurcentrum kan u een kaart en verrekijker lenen om de vogles te spotten. Er zijn natuurlijk ook gratis wandelingen met één van de experten van het natuurcentrum. U kan in dit natuurcentrum ook iets lekker drinken voor, tijdens of na uw wandeling. Het park is ook perfect geschikt voor kinderen die willen spelen of willen kijken naar de diertjes. Het natuurcentrum biedt een gratis educatieve rugzak voor kinderen vanaf 5 met het hoofdhema Boeboeks. 

Er zijn drie wandelroutes:

  • Blauwe route = Bourgoyenpad (5,5 km - 2.30 uur)

  • Rode route = Meerskantpad (4,4 km - 2 uur)
    --> Deze route is toegankelijk voor rolstoelen en blinden.

  • Gele route = Spoorwegdijkpad (2 km - 1 uur)

Hieronder via de links vind je het fietsverhuur in het hotel en verschillende fietsroutes. Daarnaast vindt je in de laatste link de wandelroutes en kaarten van het natuurpark.