Ontdek Gent & omgeving

Buitenactiviteiten

Wandelen & Fietsen

Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn een paradijs voor wie een ontspannende wandeling of fietstocht wil maken in een heuvelachtige en bosrijke streek met adembenemende landschappen.

Wandelen & Fietsen

Hospicebossen

De Nazarethse bossen worden ook wel de ‘Hospicebossen’ genoemd. Het gebied is zo’n 60 hectare groot en is vooral begroeid met naaldbomen. Heerlijk om te wandelen!

Wandelen & Fietsen

Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen is een park- en natuurgebied dat volop in ontwikkeling is en het is een van de 4 van de Gentse groenpolen. Het natuurgebied is zo ongeveer 240 hectare groot. Er zijn genoeg wandelroutes die u kan volgen!

Het is een rustig gelegen natuurreservaat met onder andere prachtige en uitgestrekte gebieden van vochtige graslanden. Dit is een zeer populair natuurreservaat voor vogel liefhebbers, omdat er elk jaar 10 000 vogels trekken naar dit Oost-Vlaamse landschap om te broeden.

Van der Valk Hotel Gent biedt ook verschillende fietsroutes aan die gemaakt zijn door Wielerverhaal. Zo heeft u een waaierroute richting Terneuzen. Dit is een sportieve route richting de Nederlands grens. Daarnaast kan u ook een prachige fietstocht doen naar de Vlaamse natuur van de polderstreek richting Brugge.

Cultuur

Stad Gent

Wilt u er een paar dagen lekker tussenuit en een bezoek brengen aan het centrum van Gent? Dan is Van der Valk Hotel Gent de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen mini vakantie. Het luxe hotel ligt namelijk op een steenworp afstand van het centrum, aan de rand van Gent.

De Graslei en de Korenlei worden gezien als de mooiste straten van Gent. De Graslei is tevens de oude haven van Gent. Wilt u het centrum van Gent bezichtigen vanaf een bootje? Aan de Graslei en aan de Korenlei kunt u een rondvaart nemen.

Cultuur

Stadhuis

Een bezoek aan het Stadshuis kan niet ontbreken op uw to-do list tijdens uw bezoek aan Gent. In het stadshuis kunt u een uitgebreide rondleiding krijgen van een gids.

Dit majestueus en statige gebouw gaat niet zomaar aan u voorbij. De indrukwekkende Sint- Baafskathedraal in Gent heette oorspronkelijk de Sint- Janskerk. In deze prachtige kathedraal kunt u het goddelijk meesterwerk van de gebroeders van Eyck bewonderen: het Lam Gods.

Een bezoek aan het middeleeuwse Gravensteen kan niet ontbreken tijdens uw verblijf in Gent. Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem.

Zoekt u een mooie plek om unieke foto’s te maken? Dan is het aan te raden om op de Sint-Michielsbrug te staan. In welke richting u ook kijkt, u bent omringt door de schoonheid van Gent!

Het Belfort van Gent behoort tot het wereld erfgoed. Als u naar de magische skyline van Gent kijkt, kunt u het niet missen. Het Belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk.

Zin om stad Gent eens op een andere manier te verkennen dan de gebruikelijke stadswandeling langs bekende trekpleisters? Ontdek de mooiste street art in Gent met de verschillende kunst wandelingen. Er wordt vaak gezegd dat een levendige stad herkent wordt aan de streetart. Gent is zo'n ruimdenkende, creatieve en hippe cultuurstad.

Houdt u van dieren? Dan is het de moeite waard om naar het Familiepark Harry Malter te gaan. Het park is een recreatiepark en werd in 1992 opgericht door Harry Malter. Het park richt zich op kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 12 jaar.

Dieren & Museum

Design museum

Het Design Museum in Gent is het enige museum in België dat beschikt over een internationale design collectie. Houdt u van design? Dan moet u zeker dit museum gaan bezichtigen!

Houdt u van kunst? Dan is het zeker de moeite waard om het Museum voor Schone Kunsten te bezoeken. Nooit eerder hingen de oude kunsten zo perfect naast elkaar als in dit museumgebouw.