Street Art tour in Gent

 

Zin om de stad eens op een andere manier te verkennen dan de gebruikelijke stadswandeling langs bekende trekpleisters? Ontdek de mooiste street art in Gent met de verschillende kunst tours. Er wordt vaker gezegd dat een levendige stad herkent wordt aan de streetart. Gent is zo'n ruimdenkende, creatieve en hippe cultuurstad. Ontdek de stad Gent op net even een wat andere manier met het 'Sorry, not sorry streetart'-plan van Gent. Dit is een overzicht van al de prachtige kleurrijke graffiti-kunst in de stad. 

Sorry, Not Sorry kadert binnen de culturele focus van de Stad Gent op kunst in de publieke ruimte. Kunstenaars worden gestimuleerd om de straten te gebruiken als speel- en creatieplek en tegelijk wordt kunst op deze manier buiten de muren van musea gebracht. Zo komt een breder publiek in aanraking met het werk van nationale en internationale toptalenten. 

De bekendste locatie om graffiti te bewonderen in Gent is het graffitistraatje, gelegen in het Werregarenstraatje in het centrum van Gent. Tegenwoordig is de straat een kakofonie van kleuren. Het Werregarenstraatje is het open canvas voor jonge straatkunstenaars.

Verschillende soorten kunsts tours:

  • Van Eyck tour (2km)
  • Concrete Canvas tour (Wandeling = 7,5 km & Fiets = 14,5 km) 
  • Ghent street art for young people (2.5 km)
  • From stream to street art (2.8 km)
  • Discover Ghent as a surprising grafitti paradise (3.3 km)

 

Klik hier voor meer informatie