Citytrip Gent

Bent u er aan toe om er even tussenuit te gaan? Dan bent u bij Van der Valk Hotel Gent aan het juiste adres! Van der Valk Hotel Gent is een gloednieuw hotel in Gent. Het hotel is een luxe hotel waar u heerlijk tot rust kunt komen. Het hotel beschikt over maar liefst 262 kamers, 3 restaurants, een skybar, fitness en wellness-faciliteiten en 12 luxe vergaderzalen.

Van der Valk Hotel Gent heeft een gunstige ligging ten opzichte van de snelweg, maar ook ten opzichte van het historische stadscentrum van Gent! U kunt uw bezoek aan ons hotel dan ook perfect combineren met een citytrip naar Gent.

Tijdens een wandeling door het historische stadscentrum van Gent komt u oneindig veel bezienswaardigheden tegen. Zo kunt u bijvoorbeeld lopen over de Korenlei en de Graslei, de twee mooiste en bekendste straten van Gent. Ook kunt u over de Sint Michielsbrug lopen, vanwaar u een uniek uitzicht heeft op de drie torens van Gent: De Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Sint-Niklaas kerk. Alle drie deze gebouwen hebben hun eigen bijzondere geschiedenis en zijn het zeker waard om even de tijd voor te nemen om te bewonderen. Daarnaast kunt u ook het Gravensteen bezichtigen. Het middeleeuwse Gravensteen is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Ook het oude stadhuis van Gent is een bezoekje waard.

Naast de historische bezienswaardigheden, is het lopen door de stad Gent zelf al een hele ervaring. Overal is wel wat te zien en u zult zich niet snel vervelen. Een citytrip naar Gent moet u dus gedaan hebben!