Luxe hotel vlakbij het centrum

Wilt u er een paar dagen lekker tussenuit en een bezoek brengen aan het centrum van Gent? Dan is Van der Valk Hotel Gent de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen mini vakantie. Het hotel ligt namelijk op een steenworp afstand van het centrum van Gent. Zo staat u met de auto al binnen 15 minuten in het centrum en met de fiets binnen 19 minuten. Liever met het openbaar vervoer? Ook dan staat u makkelijk en snel in het centrum van Gent.

Daarnaast hoeft u zich ook in het hotel niet te vervelen. Van een ontspannen dagje in de wellness tot cocktails drinken in onze Skybar. Wij hebben het allemaal in huis.

Bekijk hier onze kamers en suites 

Benieuwd naar wat u allemaal kunt beleven in de stad Gent? Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor u op een rij gezet. Van een stadswandeling door het centrum van Gent tot een bezoek aan het Stadsmuseum Gent. In Gent beleeft u het allemaal.

Na een dag het centrum van Gent ontdekt te hebben, is het tijd voor een rustmoment. Ontspan ’s avonds al nippend van een cocktail in onze unieke SIXX Skybar!

Ontdek onze Skybar

Stad Gent

Wilt u al wandelend al een groot deel van Gent zien? Dan is een stadswandeling door Gent aan te raden. Onderweg komt u veel historische punten tegen. U kunt door de Korenmarkt, Sint Michielsbrug, Korenlei en Graslei lopen. Maar u kunt ook andere bezienswaardigheden bezoeken zoals het middeleeuwse Gravensteen of de statige Sint-Baafskathedraal.

Stadhuis

Een bezoek aan het Stadshuis kan niet ontbreken op uw to-do list tijdens uw verblijf in Gent. U krijgt dan een uitgebreide rondleiding van een gids. Tijdens deze rondleiding bezoekt u onder meer de Pacificatiezaal. De Pacificatiezaal werd vroeger gebruikt als gerechtszaal. In de Arsenaalzaal ziet u een fraai beschilderd houten spitstongewelf. En de Troonzaal valt op door de schilderijen. In het Stadhuis is er dus veel geschiedenis te vinden.

Bent u al benieuwd hoe het Stadhuis van Gent eruit ziet? Dan kunt u op de site een virtueel kijkje nemen in het stadshuis!

Klik hier voor informatie over het Stadhuis

Sint-Michielsbrug

Zoekt u een mooie plek om unieke foto’s te maken? Dan is het aan te raden om op de Sint-Michielsbrug te staan. In welke richting u ook kijkt, u bent omringt door de schoonheid van Gent!

Als u zich op de Sint-Michielsbrug bevindt, heeft u een prachtige uitzicht op de beroemde Gras- en Korenlei, het middeleeuwse Gravensteen, de Sint-Michielskerk en de 3 beroemde torens van Gent op een rij. Alleen op deze brug kunt u ze in een unieke weergaven zien. Voor een extra feeëriek uitzicht en foto is het aan te raden om in de avond op de Sint-Michielsbrug te staan. Alle historische bezienswaardigheden zijn dan prachtig verlicht.  Dat levert een mooie foto op!

Klik hier voor informatie over de Sint-Michielsbrug

Korenlei & Graslei

Wilt u met een bootje genieten van het Centrum van Gent? Dan kan dat. De Graslei is de oude haven van Gent en wordt gezien als de mooiste straat van de stad. Aan de Graslei en aan de Korenlei kunt u een rondvaart nemen. Voor een lange rondvaart kunt u voor de stadsrondvaart Gent Compleet kiezen. De rondvaart duurt 1 uur en 30 minuten. Liever een korte rondvaarttocht doen? Kies dan voor de stadsrondvaart Het Middeleeuwse centrum. Deze rondvaart duurt 40 minuten. Hierbij heeft u de mogelijkheid aan om vanuit het water verschillende bezienswaardigheden te zien.

Klik hier voor de rondvaart

Sint-Baafskatherdraal - Lam Gods

Dit majestueus en statige gebouw wandelt u niet zomaar voorbij. Het indrukwekkende Sint- Baafskathedraal in Gent heette oorspronkelijk de Sint- Janskerk. Het is de thuis van het goddelijk meesterwerk van de gebroeders van Eyck, het Lam Gods. Het verhaal van de gebroeders van Eyck is te zien in Augmented Reality. Dit is een andere naam voor virtuael reality. Het lijkt dan net of dat u er zelf bij was! Hoe bijzonder is dat? U reist met een bril of tablet door het verleden heen. U komt zelfs oog in oog te staan met het enige echte Lam Gods! Wilt u het Lam Gods bezoeken? Dit zijn de openingstijden:

Openingstijden:

Het Lam Gods:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 uur – 16:30 uur
Zondag: 13:00 uur- 16:30 uur

Kathedraal:
Maandag t/m zaterdag: 8:30 uur- 17:00 uur
Zondag: 13:00 uur- 17:00 uur          

Klik hier voor de website van de Sint-Baafskathedraal

Gravensteen, een burcht in Gent

Een bezoek aan het middeleeuwse Gravensteen kan niet ontbreken tijdens uw citytrip in Gent. Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Uw bezoek aan het Gravensteen geeft u een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Laat u heerlijk meeslepen met de verhalen die in deze burcht afgespeeld hebben en geniet van de middeleeuwse ridder tijd .

Wilt u het middeleeuwse Gravensteen bezoeken? Dan kan dat! Hieronder vindt u de openingstijden.

Openingstijden:
Maandag t/m zondag: 10:00 uur – 18:00 uur

Klik hier voor meer informatie over het Gravensteen

Het Belfort van Gent

Dit gebouw behoort tot het wereld erfgoed. Als u naar de magische skyline van Gent kijkt kunt u het niet missen. Het Belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. De vurige draak is het symbool van de stad Gent. Het Belfort symboliseert de stedelijke welvaart en onafhankelijkheid van de stad. Ook werkt er in het Belfort een stadbeiaard. Wilt u de stadbeiaard horen? Kom dan op zondagmiddag van 11:00 uur tot 12:00 uur of de eerste vrijdagavond van de maand van 20:00 uur tot 21:00 uur naar het centrum. Geniet hier van het concert dat de stadbeiaard aan u geeft. Voor een nog mooier uitzicht is het aan te raden om het gebouw zelf te beklimmen!

Wilt u het Belfort bezoeken? Dan zijn dit de openingstijden:

Openingstijden:
Maandag t/m zondag: 10:00 uur- 18:00 uur

Klik hier voor de site van Belfort

Sint-Niklaaskerk

Houdt u van geschiedenis, en wilt u er meer over weten? Dan is het aan te raden om de Sint-Niklaaskerk te bezoeken. De Sint-Niklaaskerk ademt geschiedenis! In de kerk zijn verschillende prachtige meubelstukken te zien waaronder de twintig altaren van barokstijl, schilderijen van bijzondere meesters, waardevolle glasramen, rouwborden en broederschapsborden van het Heilig Sacrament. Wist u dat De Sint-Niklaaskerk als een soort natuurlijke lantaarn fungeert? Dit wilt zeggen dat het licht via de toren de stad binnenvalt. De kerk is dus erg uniek.

Kunt u niet wachten om de Sint-Niklaaskerk te gaan bezoeken? Neem dan alvast een virtueel kijkje op de website.

Klik hier voor de site van de Sint-Niklaaskerk

STAM, het stadsmuseum Gent 

Dit moderne stadsmuseum bestaat uit een 14de eeuwse Abdij, het 17de eeuwse klooster en de 21ste eeuwse nieuwbouw. Ontdek hier het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot het heden. Het verleden, het heden en de toekomst van de stad worden hier via prachtige collectiestukken vertoond. In het museum kunt u verschillende tentoonstellingen zien. Zo heeft het museum een tentoonstelling dat het verhaal van Gent vertelt! U kunt zelfs een warme koffie drinken in het STAMcafé. Kortom er is genoeg te doen in het stadsmuseum van Gent.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9:00 uur- 17:00 uur
Woensdag: Gesloten

Klik hier voor de site van het stadsmuseum